top of page
  • Obrázek autoraDigitální dílna

Proč podnikatelé chtějí web

Z našeho malého průzkumu vyplynuly tři jednoduché důvody, proč vlastně malí podnikatelé a živnostníci potřebují vlastní web. Do jaké skupiny patříte vy?


Kvalitní web levně od Digitální dílny

Web jako vizitka

V tomto případě web slouží jako pěkné, reprezentující místo, kde jsou uvedeny kontaktní údaje a pár dalších informací o firmě. Prostě něco, co se v byznysu sluší a patří mít – stejně jako obyčejná papírová vizitka.


Web jako místo se všemi informacemi

Těmto podnikatelům jde hlavně o to, aby někde byly všechny informace a nemuseli je neustále přeposílat e-mailem. Ne že by i zde nezáleželo na tom, jak web vypadá, ale primárně jde o obsah. Tedy o jeho úplnost a aktuálnost.


Web jako vábnička na zákazníky

V některých malých firmách si uvědomují, že díky dobrému webu mohou sehnat nové zákazníky. To už se ale zpravidla neobejde bez dodatečné aktivity – typicky investice do reklamy na Googlu, sociálních sítích apod., nebo do hodnotného obsahu jako blog, rady, novinky apod.

 

Jak internet pomáhá menším firmám


Jak internet pomáhá malým firmám

Rozšiřuje okruh zákazníků


Specializujete se na mongolské masáže, vyrábíte šachové figurky z papundeklu anebo děláte něco mnohem obyčejnějšího, ale děláte to sakra dobře? Ve všech těchto případech si vás na internetu může najít úplně kdokoli. Jde jen o to, jak snadné vás najde vaše cílová skupina zákazníků a jaký dojem na návštěvníky webu uděláte. Pokud míříte i na zákazníky v zahraničí, není nic jednoduššího než na web přidat další jazykovou verzi. Prostě web = snadná cesta k neporovnatelně širší skupině potenciálních zákazníků.


Na internetu nikdo nepozná, jak velká jste firma


Tedy nemusí, když nechcete. Pro jednoho je důležité, aby ho zákazníci vnímali jako malou rodinnou firmu s tradicí. Druhý zase může chtít působit větší, než ve skutečnosti je. Třeba protože prostě dodává větším a pro dodávky dokáže velmi rychle sehnat spoustu pomocníků a subdodavatelů. Ať už jsou vaše cíle a důvody jakékoli, chytře napsaný web vás bude prezentovat přesně tak, jak si přejete.


 

Náš tip

Správná struktura webu a dobré texty jsou mnohem důležitější než krásný design.
bottom of page